• Klawisze dostępności
    Przejdź do treści:
    Alt
    1
    Mapa witryny:
    Alt
    2
    Wersja tekstowa:
    Alt
    3
    Wersja kontrastowa:
    Alt
    4
    Wyszukiwarka:
    Alt
    5
    * Na Macu zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Mapa witryny
Kalendarz
  • Klawisze dostępności
    Przejdź do treści:
    Alt
    1
    Mapa witryny:
    Alt
    2
    Wersja tekstowa:
    Alt
    3
    Wersja kontrastowa:
    Alt
    4
    Wyszukiwarka:
    Alt
    5
    * Na Macu zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Mapa witryny
Siemianowice
Śląskie

Warsztaty kulinarne z Remigiuszem Rączką

Za nami wyjątkowe śląskie warsztaty kulinarne. Poprowadził je znany szerzej z ekranów telewizora kucharz, często promujący śląską kuchnie, Remigiusz Rączka. Uczestnicy spotkania mieli okazję przyglądać się przygotowaniu oraz skosztować dwóch autorskich dań kucharza, które tak opisał:

1. Trzykolorowy torcik z krupnioka (warstwa krupnioka, szpinakowa, pomidorowa) z nutą czarnuszki i kiełków z dipem czosnkowym

2. Zupa z kwaski (soku z kiszonej kapusty) z sztamfowanymi kartoflami, maszczono szpyrkami zabielana śmietanką - z przepisu moji Omy

Remigiusz Rączka, to także doskonały gawędziarz, więc ponad dwugodzinne spotkanie minęło bardzo szybko.

Z pewnością była to uczta dla duszy i ciała.
Zapraszamy do obejrzenia galerii z warsztatów. 

Wydarzenie zrealizowane w ramach programu grantowego Ministra Edukacji "Nasze Tradycje".
Więcej o całym projekcie piszemy tutaj.